Villa Kurkli richt zich op de natuur en de schoonheid van vormen | Imagicasa

2021-11-22 14:19:33 By : Ms. Linna zhang

Ksenia Breivo laat zich in haar werk niet kenmerken door een bepaalde stijl, omdat haar grenzen steeds meer vervagen. De interieurs die ze samen met Studio Breivo ontwerpt, stralen altijd een bepaald gevoel uit, dat van nonchalante elegantie. Ze creëert ruimtes waar je niet anders dan je goed in voelt. Dit was ook het geval bij Villa Kurkli.

Ksenia Breivo's liefde voor architectuur en design is oprecht en de ontwerpster is niet overdreven ambitieus zolang ze kan blijven doen wat ze doet. Dit komt ook tot uiting in de manier waarop haar projecten tot stand komen door vooral te focussen op de kwaliteit van haar werk. Architectuur is vaak de basis van haar ontwerpen. Bestaande bouwvormen en architecturale volumes spelen samen met de wensen van de klant de belangrijkste rol bij de ontwikkeling van een concept. Breivo's ontwerpfilosofie komt ook tot uiting in het gebruik van natuurlijke materialen en gaat liever voor een beperkt aantal items die helemaal perfect zijn dan om uitbundige interieurs samen te stellen. Ook het hergebruiken van stukken en het nieuw leven inblazen van oude ontwerpen geeft haar veel voldoening. In plaats van in lijn te zijn met een bepaalde stijl, creëren deze elementen een unieke sfeer en energie. Dit is ook het geval in Villa Kurkli, gelegen in een berggebied op ongeveer 200 kilometer van Mahachkala, de hoofdstad van Dagestan. Het domein bestaat uit drie huizen, waarvan de klant er twee wil verhuren en de derde voor zichzelf en zijn gezin inrichten om zich tijdelijk terug te trekken om te ontspannen. Hiervoor deed hij een beroep op het talent en de visie van Ksenia Breivo.

Gezien de locatie en omgeving was het voor Breivo niet moeilijk om het oorspronkelijke concept uit te werken: “Ik wilde ook de buitenkant van het interieur maken, alles op een verfijnde manier in het landschap laten opgaan. De villa's zijn spelonkachtig en ik wilde die esthetiek veredelen." Voor het kleurenpalet liet de ontwerper zich inspireren door de aarde, de bergen, de lucht en de verschillende tinten die de natuur de hele dag door laat zien. “Dit is een ruimte voor rust en afzondering waar de natuur de boventoon voert en een mens mediteert, voor hem wordt de natuur buiten belangrijker dan de aard van de dingen. Ik wilde een ruimte creëren waar niets deze persoon afleidt. Gewoon de aard en de schoonheid van de vormen”, vervolgt ze. In functie van dit concept wilde Ksenia Breivo zoveel mogelijk lokale materialen gebruiken. Ze bestudeerde de kenmerken van de omgeving en de pure materialen die deze kenmerken. Meubels voor dit project worden daarom speciaal gemaakt van lokaal hout, bijvoorbeeld van abrikozenbomen voor kleine artikelen, en voor de tapijten zal Breivo schapenwol gebruiken van boerderijen in de regio. Deze unieke stukken worden natuurlijk aangevuld met andere interessante ontwerpen. Zo zien we op de afbeeldingen stoelen van Axel Vervoordt in de master bedroom en wat lampen en stoelen van het Georgische designduo Rooms in de woonkamer. Wie, net als wij, denkt dat deze interieurs naast een enorme rust ook een zekere verlatenheid uitstralen, heeft helemaal gelijk. "Omdat het een tijdelijke woning is, geeft het een gevoel van iets dat opzettelijk is verborgen, iets dat moet wachten tot mensen weer in deze ruimte verschijnen", legt Ksenia Breivo uit. Dit sluit ook helemaal aan bij haar ontwerpfilosofie om projecten te realiseren met een nonchalante elegantie. We zijn er nu al van overtuigd dat Breivo in zijn opzet is geslaagd en dat de eigenaar van Villa Kurkli hier met veel plezier zal verblijven en zich volledig zal kunnen opladen. Lees het volledige artikel in Imagicasa Zomer 2021 voor meer informatie over Studio Breivo en Villa Kurkli. Afbeeldingen met dank aan Studio Breivo 3D-visuals door Daniil Arseev

Imagicasa gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te geven.

Laat je wekelijks inspireren door onze nieuwsbrief

Laat je wekelijks inspireren door onze nieuwsbrief